Bestelinfo

  • 5 dagen per week geleverd
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Levering binnen de 48u
  • Meer dan 1000 verkooppunten
  • Bel +32-50414623

Achter de schermen

Het unieke Koffie Kàn brandprocédé:
DYCOLOTE® roosteren

  1. Door het verwarmen van de groene koffieboon worden de natuurlijke suikers en oliën die zich in de koffie bevinden gekarameliseerd. Vandaar de typische bruine kleur van gebrande koffie.
  2. Koffie Kàn heeft in haar eigen branderij een unieke technologie ontwikkeld, die het koffiebrandproces volkomen beheerst: het DYCOLOTE® roosteren. De koffie wordt aan een minimale temperatuur gebrand. Elke mengeling heeft zijn eigen brandcurve, die aangepast is aan de structuur van de ruwe koffiebonen (suikergehalte, vochtigheid, … enz.). Een computerprogramma stuurt en regelt de warmte in de brandtrommel heel fijntjes en houdt de brandcurve op die manier zo geleidelijk mogelijk. Deze zachte benadering van de koffieboon zorgt voor een perfect verteerbare koffie, want de suikers en de oliën zijn niet verbrand en er doet zich geen asvorming voor binnenin de koffiebonen. Daardoor zijn de Koffie Kàn-mélanges zo goed verteerbaar.
  3. De koffie bij Koffie Kàn bevat minder dan 2% vochtigheid. Dat is 3% minder dan wat wettelijk toegestaan en gangbaar is. De smaak en houdbaarheid van Koffie Kàn is hierdoor optimaal. Elk resultaat van het roosterproces testen we met een lasertoestel op zijn juiste kleurgraad, nauwkeuriger dan het menselijk oog kan waarnemen. Deze zachte en trage verwerking van de koffiebonen is helemaal in overeenstemming met de principes van 'Slow Food': lekker eten en drinken produceren met respect voor de eigenheid en natuur van het product.