Bestelinfo

  • 5 dagen per week geleverd
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Levering binnen de 48u
  • Meer dan 1000 verkooppunten
  • Bel +32-50414623

Awards

Het Koffie Kàn Team doet elke dag opnieuw zijn uiterste best om de heel lekkere koffie te creëren. Dat andere bekwame vakmensen die superieure smaak ook waarderen, is dan ook niet alleen een opsteker voor Koffie Kàn, maar verzekert de talloze trouwe Koffie Kàn klanten dat zij kunnen genieten van… de lekkerste koffie van België.

De smaak van Koffie Kàn valt in de smaak

Koffie Kàn is niet aan haar proefstuk toe op het gebied van smaakerkenning.
In 2002 kreeg de Decaf van Koffie Kàn al een niet te miskennen waardering door een jury in de Verenigde Staten o.l.v. Kenneth Davids, koffie expert en auteur van talloze boeken en publicaties over koffie (www.coffeereview.com). Zij beschreven Koffie Kàn’s Decaf als een “licht geroosterde koffie met die typische notentoets die je vaak bij lichte koffie vindt, maar daarbij een indrukwekkende zoete zachtheid en volle smaak, die je bij die andere licht gebrande koffies ook meestal mist. Intense maar zeer fijne zuurtegraad, noties van chocolade en gebrande nootjes in het aroma, gedroogd fruit en zoete pijptabak in de afdronk.”

 

Koffie Kàn is voorbeeld in Europese Campagne voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

In 2005 lanceerde de Europese Commissie een pan-europese campagne die KMO’s moest sensibiliseren voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Deze campagne werd in Brussel gelanceerd tijdens een internationale conferentie en trok in de daaropvolgende maanden in opdracht van de Commissie naar 29 landen. Door middel van 65 plaatselijke conferenties kregen de lokale KMO's informatie over goede praktijken en instrumenten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om KMO's ervan te overtuigen dat je als maatschappelijk verantwoord ondernemer een betere en sterkere ondernemer bent, werd onder meer een interessante 'toolkit' uitgebracht. Daarin zat een selectie van 10 Europese KMO's die MVO hoog in het vaandel dragen. Onder hen dus ook Koffie Kàn.
Martine Nijsters, mede-zaakvoerder van Koffie Kàn mocht op de openingsconferentie in Brussel, in aanwezigheid van Europees Commissaris voor Ondernemingsbeleid Olli Rehn, getuigen hoe Koffie Kàn maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk brengt. http://www.een.kso.org.tr/up/download/cases_en.pdf

 

Superior Taste Award - 2 sterren - voor pure koffiesmaak van Santos Mild-mélange

Op 19 mei 2006 ontving Marjolein Vermeersch, zaakvoerder van Koffie Kàn, de 2 Sterren Superior Taste Award officieel overhandigd tijdens een ‘Awards Ceremony’ in het Château Sainte-Anne in Brussel. Een jury van topchefs, sommeliers en drankenexperten uit geheel Europa evalueerde Koffie Kàn’s Santos Mild mélange via een blindproef. Zij kenden unaniem een 2 sterren Award toe. Dat staat voor een algemene puntenscore van 88%, met niet minder dan 92 op honderd voor het pure smaakaspect.

Of om het met de woorden van het ‘International Taste & Quality Institute’ zelf te zeggen: “Given the severe quality standards required from our international juries of top European Chefs and Sommeliers, I would like to warmly congratulate you for this remarkable achievement. Your company and your team should be very proud to market products that are so highly prized for their superior taste.”

Het 'International Taste & Quality Institute (iTQi)' is een onafhankelijke organisatie die zich toelegt op het beoordelen en belonen van voeding en dranken met een superieure smaak. Elk jaar wordt de jury samengesteld uit vakmensen van de 8 meest prestigueuze Europese culinaire verenigingen en van de 'Association de la Sommellerie Internationale (ASI)'.
De jury kreeg de Koffie Kàn koffiemélange gepresenteerd zonder naam of verpakking, gezet volgens de beste richtlijnen. Elk lid van de jury gaf een eigen oordeel over de algemene smaak, het uitzicht van de koffie in de kop, het aroma, de smaak en het mondgevoel. Ze beschreven hun affectieve reactie op elke kop koffie en de intensiteit van het genoegen bij de degustatie van Koffie Kàn. Die verschillende scores werden per computer gecompileerd tot een algemeen resultaat.

De juryleden waren unaniem heerlijk verrast door het volle aroma en de fijne smaak van de Koffie Kàn Santos Mild mélange.

 

Superior Taste Award - 1 ster - voor pure koffiesmaak van Decaf-mélange

Voor de tweede keer boog een jury van topchefs, sommeliers en drankenexperten uit geheel Europa zich via een blindproef over een koffiemélange van Koffie Kàn: dit maal de Decaf. Zij kenden unaniem een ster toe. Dat staat voor een algemene puntenscore van 78,2%, met niet minder dan 81,11 op honderd voor het pure smaakaspect en 80% voor het aroma.
Cafeïnevrije koffie is vaak het stiefkindje in het koffierek en wordt door veel producenten met mindere koffiekwaliteit bedeeld. Koffie Kàn maakt ook van haar Decaf een sublieme mélange die boordevol smaak en aroma zit. Omdat we weten dat mensen die Decaf drinken overtuigde koffieliefhebbers zijn, die door omstandigheden de cafeïne moeten mijden. De blindproef en evaluatie van het onafhankelijke International Taste & Quality Institute bewijst dit eens te meer.
De jury kreeg de Decaf van Koffie Kàn gepresenteerd zonder naam of verpakking, gezet volgens de beste richtlijnen. Elk lid van de jury gaf een eigen oordeel over de algemene smaak, het uitzicht van de koffie in de kop, het aroma, de smaak en het mondgevoel. Ze beschreven hun affectieve reactie op elke kop koffie en de intensiteit van het genoegen bij de degustatie van Koffie Kàn. Die verschillende scores werden per computer gecompileerd tot een algemeen resultaat.
Op 1 juni 2007 kreeg Koffie Kàn de Superior Taste Award officieel overhandigd tijdens een ‘Awards Ceremony’ in Cercle Royal Gaulois in Brussel.