Bestelinfo

  • 5 dagen per week geleverd
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Levering binnen de 48u
  • Meer dan 1000 verkooppunten
  • Bel +32-50414623

Historiek

Koffie Kàn is momenteel een middelgrote Belgische koffiebranderij, eigendom van en geleid door de familie Vermeersch. De koffiebranderij situeert zich in het hartje van Wenduine, een familiale badplaats aan onze kust.

Een bijkomend nadeel van deze ligging is het beperkte hinterland: de helft ervan is de zee. Trouw aan onze basisfilosofie: 'aan alles is ook een goede zijde', stimuleerde deze ogenschijnlijk oncommerciële ligging ons tot enkele weloverwogen strategieën.

Goed buurtschap gaat ver…

In antwoord op de milieugevoeligheden die elk bedrijf kent, kozen we niet voor een industrieterrein, maar bleven we bewust in het centrum van ons dorp actief. Omdat het ambacht van koffiebranden temidden het familie- en dorpsleven thuis hoort. Net zoals een bakkerij.

We renoveerden en breidden ons winkelpand en onze bedrijfsgebouwen uit, maar in een stijl en op een manier dat alles perfect geïntegreerd blijft in de dorpskern. Om tegelijk onze buren niet tot last te zijn, installeerden we in 1994 een revolutionaire Geur- en Rookfilter, die tot 92% van de (heerlijke!) geur van versgebrande koffie weerhoudt, samen met stof en andere mogelijk vervuilende partikels.

Sinds 2004 is er een nieuwe koffiebrandmachine, waarvoor de helft van het budget naar milieu-investeringen gaat en die volgens de strengste Duitse normen de geuremissies nog regelmatiger zal elimineren.

Koffie Kàn engageert zich om rekening te houden met de omgeving. En dat reikt veel verder dan de grenzen van de eigen gemeente. Uit respect voor de verre ‘buren’ die de koffie telen en met hun goede zorgen omringen, bouwt Koffie Kàn een vrij vaste relatie op met kleine planters die door hun kwaliteitszorg zeker zijn van onze afname. 

Ook sponsorde Koffie Kàn eerder een scholingsproject voor straatkinderen in Colombia, en heeft Pachamama gecreëerd, een koffiemélange die projecten van The Coffee Trust steunt. We stellen zo een startkapitaal ter beschikking voor een project dat mensen in koffiegebieden concreet vooruit helpt: microkredieten voor vrouwen, de bouw van een school,...

Vernuftig distributiesysteem

Doordat we met onze rug naar de zee liggen, moesten we van meetaf aan wel verder kijken dan de dorpsgrenzen om een rendabel afzetgebied te vinden.

Nog voor direct marketing een eigentijds marketingbegrip werd, voerde Koffie Kàn al een doorgedreven communicatie met klanten doorheen heel België. Dat resulteerde in een uitgekiend postordersysteem. Je vindt Koffie Kàn in zo’n 1.000 voedingsspeciaalzaken: natuur- en reformwinkels, bakkerijen, kaas- en delicatessenwinkels. Koffie Kàn levert rechtstreeks of wordt door grossiers verdeeld. Via directe postlevering kan je Koffie Kàn ook thuis ontvangen: bezoek onze online shop en maak kennis met het assortiment heerlijke koffiemélanges.