Bestelinfo

  • 5 dagen per week geleverd
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Levering binnen de 48u
  • Meer dan 1000 verkooppunten
  • Bel +32-50414623

Productieproces

Blend maken

 

Als je kiest voor een bestaande Koffie Kàn-mengeling, kunnen wij dit verpakken in het zakje van jouw keuze vanaf 30kg. Het grote maatwerk -een eigen blend of origine- kan vanaf 100kg.

Het productiesysteem van Koffie Kàn is volautomatisch. Vanaf het moment dat de koffie is opgeslagen in de silo voor ruwe koffie, blijft de koffie in een gesloten systeem. Dat is belangrijk in onze kwaliteitsgarantie van de gebrande koffie.

Onze silo is verbonden met een pc en een weegschaal. In de pc bewaren we de op-maat-gemaakte mengeling van origines die we voor je maakten. Bij de opstart van de productie wordt voor elk batch perfect afgewogen hoeveel we nodig hebben van elke origine. Die blend wordt naar de Probat koffiebrander gestuurd.

 

 

Koffiebranden

Frederik bepaalt het passende brandprofiel voor jouw koffie en slaat die op in de pc van onze Probat koffiebrander. Het brandprofiel is eigenlijk de temperatuurcurve die de koffiebrander volgt om tot de smaak te komen die past bij jouw koffie. Dit verandert naargelang de koffie origine, de smaak die je wenst te bereiken en de zetmethode.

Vanaf nu kan de koffie automatisch worden gebrand, elke keer opnieuw op exact dezelfde manier. De juistheid van het koffiebranden wordt natuurlijk getest aan de hand van een elektronische kleurmeter en smaaktesten.

De typische Koffie Kàn smaak - zacht, maar vol en rond - wordt enerzijds bepaald door de fijne origines die we gebruiken, maar anderzijds ook door het uitgekiende brandproces. Dit proces duurt gemiddeld 15 minuten. Eén van de belangrijke factoren is de temperatuur, die maximaal 200°C is. Om een langdurige houdbaarheid te garanderen, koelen we de koffie met koude buitenlucht gedurende een 5-tal minuten.

 

 

 

 

 

Verpakken

 

 

Vanuit de koelbak van de koffiebrander wordt de koffie via een ontstener getransporteerd naar een kleine silo voor tussenopslag. Deze silo zorgt voor een perfect op elkaar afgestelde productielijn, waardoor we tegelijkertijd kunnen branden & verpakking. Koffie zit dus altijd binnen het uur na het branden in een zuurstofvrij zakje. Heerlijk en langdurig vers!