Bestelinfo

  • 5 dagen per week geleverd
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Levering binnen de 48u
  • Meer dan 1000 verkooppunten
  • Bel +32-50414623

Slim verpakt

Onze bedrijfscultuur getrouw zochten we de meest verantwoorde manier uit om onze koffiemélanges te verpakken. En we hielden rekening met bezuinigen op materiaal: 35% minder verpakking dan een standaard vacuüm pakje met papieren wikkel. Maar waar we ons vooral op toelegden is het zorgzaam beschermen van het waardevol aroma van Koffie Kàn. Opdat elke Koffie Kàn-genieter tot bij de laatste korrel de volle smaak blijft proeven.

De Koffie Kàn-mélanges zijn volgens de allernieuwste technologie in pakjes van 250 gram verpakt. Door het roosteren van koffie ontstaat natuurlijke CO2, die de beschermer is van het goede aroma van koffie. Geleidelijk aan ontsnapt die CO2. Daarom gaat Koffie Kàn onmiddellijk na het branden (voor de bonenkoffie) of het malen (voor de gemalen koffie) in het pak, waar alle zuurstof is uit verwijderd.

Het pakje wordt gelijk luchtdicht verzegeld, maar niet vacuüm getrokken. Hierdoor blijft alle zuurstof buitengesloten, maar wordt niets van het volle aroma weggezogen. Een vernuftig ventieltje dat tussen het laminaat van de verpakking verwerkt zit (het zilveren plaatje achteraan elk pakje Koffie Kàn) laat heel traag de natuurlijke CO2 van de gemalen koffie los. Maar al het aroma van de koffie blijft er in en geen zuurstof komt die ook wegsnoepen. Je ruikt het meteen wanneer je een Koffie Kàn pakje openknipt: lekkerder kan niet.

Het kwam al in het nieuws: “KMO’s innoveren onvoldoende en denken te weinig aan nieuwe producten of aan het verbeteren van het productieproces”. Niet zo bij Koffie Kàn. We investeerden in een machine die unieke display-omdozen maakt van plat karton, met verbeteringen die zeer interessant zijn voor de winkelier.

Op basis van opmerkingen die onze verkooppunten ons in het verleden gaven, ontwierpen we een doos die beschadiging van de verpakking voorkomt en het etaleren van de koffie eenvoudiger maakt. Koffie Kàn verdeelt zijn koffiemélanges uitsluitend via de gespecialiseerde kleinhandel in voeding: natuurvoedingswinkels, bakkerijen, de betere kruidenier, delicatessenzaken. We hebben daar een uitgesproken visie over.

kwaliteitscontrole koffie

ONZE NIEUWE OMDOOS HEEFT 4 GROTE VOORDELEN:

  •   Bovenaan de doos is er geen kleefband meer, maar wordt geopend met twee vingers. Geen breekmes of schaar die er nog aan te pas moet komen, en dus ook geen risico op beschadiging van de pakjes.
  •   Door het weglaten van de kleefband, voorkomen we ook dat een bovenste pakje in die kleefband blijft hangen.
  •   De dozen zijn iets ruimer berekend: op die manier vermijden we gekreukte verpakkingen.
  •   Eén omdoos plooit zich eenvoudig open in 2 displays met telkens 6 pakjes koffie: zo blijven de pakjes Koffie Kàn mooi rechtop in de rekken blijft staan.

We maakten natuurlijk gebruik van dit nieuwe ontwerp om het uitzicht van de omdoos wat jonger te maken. Op de bovenkant van de doos lezen we "slow coffee" en aan de hand van een aantal pictogrammen wordt op speelse manier duidelijk gemaakt dat onze koffie zorgvuldig gekozen, traag geroosterd, smaakvol verpakt is en altijd een goed idee.